Roliga musikaler

vintage theatre spot light on black curtain with smokeHumor kommer i många olika former, vi hittar humor i praktiskt taget alla typer av underhållning idag: böcker, musik, film, tv, teater, det finns nog ingen form som inte går att blanda med humor på ett sätt eller annat.Musikalen är därför inget undantag, även om många förknippar musikaler mer med romans och drama som Phantom of the Opera eller Les Misérables, finns det ofta inslag av humor någonstans. Men det finns även musikaler som är mer humoristiska än de flesta.

The Book of Mormom

Kanske är det inte förvånande att the Book of Mormon är fylld av humor när man hör att det faktiskt är skaparna bakom den animerade tv-serien South Park, Trey Parker och Matt Stone, som ligger bakom musikalen. Den handlar om två unga mormoner som åker iväg till Uganda för att jobba som missionärer. De är till att börja med något naiva inför vilka utmaningar de kommer att ställas inför, men inser snart problemen när de hamnar i ett område fullt av sjukdom, svält och krig. The Book of Mormon rekommenderas från 16 år då den innehåller grovt språk och ämnen som inte är lämpade för yngre barn.

Matilda the Musical

Många kanske känner igen namnet Matilda som en film från 90-talet, och det är helt korrekt, både den och den här musikalen är båda baserade på boken Matilda som skrevs av Roald Dahl och gavs ut 1988. Det gjordes även en annan musikal baserad på boken 1990 men den hade något blandade recensioner. Den här ny versionen som kom ut 2010 har haft stora succéer och blivit mycket populär. Matilda the Musical rekommenderas för barn kring 6 år och uppåt, men det är även många vuxna som dragit med i historien.Båda dessa musikaler kan man se i New York för en riktigt autentisk musikalupplevelse.